Teatre per Adults (matí)

El joc teatral

La societat en què vivim moltes vegades, o gairebé sempre, coacciona la nostra llibertat. Mai en sentim lliures del tot. Mai podem expressar-nos tal i com ens agradaria.  Sempre hi ha alguna cosa que ens ho impedeix. Podríem dir que estem un pèl encotillats per les normes socials. Quan som infants i encara no estem tan encotillats, el nostre cos es mou i es manifesta amb més llibertat. Podem córrer, saltar, fer tombarelles, tirar-nos per terra, cridar o tot allò que ens vingui de gust, sense por a fer el ridícul. 

Treballar els moviments naturals i espontanis del cos, juntament amb la paraula, l’espai escènic i els companys i les companyes, és una de les eines més divertides i efectives per estar en un escenari amb total llibertat. L’objectiu d’aquest taller és fer un bon entrenament en el joc teatral, de gaudir fent teatre, sense pors ni preocupacions, improvisant escenes, jugant, creant, rient… Per tant, aquest taller està pensat per a persones que vulguin passar una bona estona practicant el joc teatral i el moviment.

1. Respiració i consciència corporal.

Durant els primers minuts prendrem consciència del nostre cos i de la nostra respiració, preparació indispensable pel treball de moviment. Treballs de respiració abdominal i de relaxació, individuals i en parella.

 

2. El moviment. 

Mitjançant el moviment espontani del nostre cos, començarem a jugar amb la música i la dansa. No es treballa cap mena de dansa en concret sinó que es tracta del moviment que sorgeix natural dels nostres cossos. Els alumnes es mouran segons els seus desitjos i les seves possibilitats. Es tracta d’un moviment d’alliberament i d’escolta d’un mateix. Treballs individuals i en parella.

 

3. La paraula. 

Sense oblidar-nos de tot el treball anterior, incorporarem la paraula, amb jocs d’improvisació per parelles o grups. Cada trimestre s’escollirà una temàtica i el treball anirà al voltant de la temàtica escollida per el grup. 

 

 4. Conclusions. 

Cada classe acaba amb una ronda de reflexions per compartir com ens hem sentit, què hem trobat en el treball, què ens aporta el moviment, què ens aporta la paraula, així com preparar el treball de la propera sessió, segons el que hagi anat sortint en les improvisacions de la sessió.

Està previst que sigui un taller de tot el curs, amb la possibilitat de fer una mostra del treball al mes d’abril, sempre que els i les alumnes ho vulguin.

La durada del taller és de 2 hores, dijous de 10:30 a 12:30h.

Preu

35€ al mes + 36€ cuota anual de soci

Formulari d'inscripció

Formulari càsting Pastorets

Dades personals

Escriu les dades de la persona que vol participar als Pastorets. En cas que no sigui possible (per exemple, el mail), es poden escriure les del pare, mare o tutor/a.

Convocatòria

16 de setembre. Marca a quina hora vindràs.
Enviando

Fes-te soci

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Fes-te voluntari

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.