Fem teatre

La nostra gran passió, el teatre.

El Patronat sempre ha estat un referent al poble en aquesta disciplina, fent teatre amateur i professional, de tots els gèneres i per a tots els públics.

Escola de Teatre

Teatre Amateur

Petits al Teatre

Mostra Jordi Planas

Els Pastorets

El Patronat compta amb un parell de companyies de teatre amateur que escenifiquen obres actuals, sense deixar de banda els clàssics catalans i d’altres nacionalitats. És important destacar que els alumnes de l’Escola de Teatre també poden actuar a les obres de les companyies del Patronat. I com és tradició, cada Nadal es fa la representació dels Pastorets, on hi participa tothom qui vulgui, des d’alumnes fins a gent del poble que té ganes de formar part de la família.

Per una altra banda, una vegada al mes hi ha produccions de teatre familiar professional, el que anomenem Petits al Teatre, que es tracta de teatre per a tota la família, amb espectacles infantils, titelles, màgia, etc. A més a més, a final de curs també es duu a terme la Mostra de Teatre Infantil i Juvenil Jordi Planas, dins la qual les escoles de Premià poden mostrar les seves produccions, tant de teatre com de música, poesia, etc.

Els Pastorets

El Patronat organitza i produeix l’obra de teatre nadalenca Els Pastorets (L’Estel de Natzaret de Ramon Pàmies)

Alguns dels actors que hi participen són de les companyies amateurs, altres són nens de l’escola de teatre i, finalment, també hi ha gent del poble que gaudeix participant en aquesta tradició.

Després de molts anys sense representar-se, els Pastorets es van reprendre a Premià de Mar l’any 2014.

Cada any els assajos comencen amb il·lusions renovades i un munt d’idees per posar en pràctica. El repte és incloure força gent jove en el repartiment per tal de consolidar un bon planter. Tant és així que hi ha molts papers principals que es representen de manera desdoblada. També hi ha molta participació de gent figurant, que canten i apareixen a moltes escenes. Estàs interessat en participar-hi? Contacta amb el Patronat!

El Patronat ha demostrat que, si es vol, es pot. Sense mitjans econòmics, però amb una gran dosi d’il·lusió i d’imaginació i amb l’esforç d’un equip compromès, s’ ha aconseguit tirar endavant aquest projecte. Més de setanta-cinc persones de diferents generacions treballen de costat per tal de mantenir viva la tradició.

La Mostra Jordi Planas

El Patronat organitza, des de fa més de 35 anys, una mostra teatral per a totes les escoles del poble, la MOSTRA JORDI PLANAS

El que va començar com un repte, 35 anys després continua sent viu entre nosaltres i amb una força que desborda.

L’any 1981, dos expresidents i persones molt vinculades al Patronat, Ramir Comas Pujol i Jordi Planas Massana, van tenir la gran idea de fer un concurs de teatre escolar infantil i juvenil per donar un impuls a les arts escèniques de la nostra entitat i del nostre poble.

Per aquest motiu van contactar amb l’escola Escola Pilar, una de les col·laboradores més importants que ha tingut el Patronat fins al dia d’avui. La idea era fer un concurs en el qual totes les escoles de Premià tenien l’oportunitat de participar amb la representació d’un espectacle, sense cap tipus de filtre respecte al tipus d’obra o a l’edat dels participants.Aquesta iniciativa va esdevenir un èxit clamorós per al Patronat i per a totes les escoles participants. Es va anar realitzant amb un gran entusiasme fins que, uns anys més tard, es va decidir transformar el concurs en una mostra.

La intenció del Patronat era, en primer lloc, que el teatre infantil i juvenil passés a ser una part important en l’ensenyament a les escoles; en segon lloc, volia obtenir una major difusió de l’entitat que, evidentment, també assegurava una supervivència econòmica que, amb el pas del temps, ha estat cabdal. Actualment, la Mostra Jordi Planas compta majoritàriament amb les representacions teatrals de l’Escola de Teatre del Patronat.

35 anys després, l’esperit de superació, esforç i constància d’en Jordi Planas segueix viu dins de tots els cors dels voluntaris del Patronat. Any rere any ens anem superant amb la intenció que l’esforç de molts no quedi en l’esforç de ningú.